Производството на слоеве полипропилен за направата на хирургични маски се

...
Производството на слоеве полипропилен за направата на хирургични маски се
Коментари Харесай

Бизнес по време на пандемия: Китайска компания за материал за маски печели 1.9 млрд. долара

Производството на пластове полипропилен за изработката на хирургични маски се оказва златна мина за Ю Сяонин на фона на пандемията от ковид. В Китай неговата компания Dawn Polymer държи подобен 40-процентов пазарен дял в сферата и акциите й скачат с 417% през шестте седмици след 20 януари, когато болестта се развихря с цялостна мощ в азиатската страна, написа Financial Times.

Стойността на активите на Ю Сяонин и на брачната половинка му Хан Лимей в компанията се усилва с 1.9 милиарда $ до 9 март. Двамата стават едни от най-големите печеливши в света от нарасналото търсене на маски.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Скок в цената

" Търсенето на материал за производството на маски стана основно за предпазването от световната зараза. Спецификите в индустриалния развой са повода цената на този материал да означи подобен скок ", показват от Hengtai Securities.

Ю Сяонин е в бизнеса с пластмаса от 90-те години на предишния век. Бил е общоприет шеф на компания за гума и пластмасови произведения в провинция Шандун. Основава Dawn Polymer през 2002 година и стартира производството на пластове полипропилен по време на епидемията от различен ковид - SARS, през 2003 година " Заради заболяването през тази година превърнахме материала в главен артикул, върху който се фокусирахме. След 17 години на работа станахме водещ локален производител като технология и произвеждане ", показва Ю Сяонин пред сп. Chinese Entrepreneurs.

Нова конкуренция

Рекордното търсене на маски изправя Dawn Polymer пред мощна нова конкуренция в бранша. Десетки компании навлизат в бизнеса с производството на маски, като постоянно трансформират заводи, които другояче са основани за други цели. Някои огромни групи като китайския петролен колос Sinopec неотдавна оповестиха, че стартират произвеждане на специфичния материал.

Но анализаторите предизвестяват, че борбата за доминация на пазара, който сега е доста печеливш, ще зависи от способността на фирмите да създават специфичния полимер, който се употребява за маските. От Hengtai Securities показват, че пластове полипропилен са релативно лесни за произвеждане, само че постигането на несъмнено ниво на качество, належащо за хирургичните маски, прави навлизането на пазара много по-трудно.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР