Производството на петрол в Саудитска Арабия е сериозно засегнато от

...
Производството на петрол в Саудитска Арабия е сериозно засегнато от
Коментари Харесай

Производството на петрол в Саудитска Арабия намаля двойно заради атаки с дронове

Производството на нефт в Саудитска Арабия е съществено наранено от офанзиви на дронове върху две огромни петролни уреди, ръководени от държавната компания Aramco, се споделя в известие на BBC.
Източници, представени от Ройтерс обявиха, че ударите са понижили производството с пет милиона барела дневно - съвсем половината от продукцията на кралството.
Пожарите в този момент са под надзор и в двете уреди, гласят известия на саудитските държавни медии. Говорител на бунтовническата група Хути в Йемен съобщи, че е употребила 10 дрона в офанзивите.
Саудитците управляват подкрепена от Запада военна коалиция, водеща война в Йемен против подпомаганите от Иран бунтовници Хути.
Говорителят на хутите сподели пред телевизия al-Masirah, която е благосъстоятелност на придвижването и е основана в Бейрут, че могат да се чакат нови офанзиви в бъдеще.
Той съобщи, че нападението е една от най-големите интервенции, подхванати от силите на хутите в Саудитска Арабия.
Няма данни за вредите, само че Агенция Франс Прес цитира представителя на вътрешното министерство на кралството, че няма жертви.
Посланикът на Съединени американски щати в Саудитска Арабия осъди офанзивите с дронове.
" Тези офанзиви против сериозна инфраструктура заплашват цивилните лица, са неприемливи и рано или късно ще доведат до загуба на почтени животи ", сподели той.
Пратеникът на Организацията на обединените народи Мартин Грифитс дефинира офанзивите като " извънредно тревожни " в изказване, в което той прикани всички страни в спора в Йемен да бъдат сдържани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР