Производството на кабели като цяло е нискотехнологичен процес, но осигурява

...
Производството на кабели като цяло е нискотехнологичен процес, но осигурява
Коментари Харесай

"СЕ Борднетце" засега временно спира работа

Производството на кабели като цяло е нискотехнологичен развой, само че обезпечава работа на доста хора

© Цветелина Ангелова Производителят на кабелни системи " съдебна експертиза Борднетце - България ", който е благосъстоятелност на японската Sumitomo Electric, краткотрайно стопира производството в заводите си в Карнобат и Мездра. Очаква се работата да бъде възобновена при започване на април. Дали обаче това ще стане не е ясно, защото сдружението работи извънредно за групата Volkswagen, която затвори европейските си фабрики поради ковид. В " съдебна експертиза Борднетце " работят близо 2900 души, а още 600 са заети в сливенския цех " Атес ", който работи като подизпълнител на компанията.

Ефект от клиента

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики От малко известие на Фейсбук страницата на компанията излиза наяве, че заводите в Карнобат и Мездра няма да работят идващите две седмици поради епидемиологичната конюнктура в страната и краткотрайното прекъсване на производството в заводите на клиентите. Някои дребни звена ще продължат работа с понижен потенциал. От сдружението прецизират, че плануваното все още възобновяване на работата и за двете местоположения е 6 април.

" съдебна експертиза Борднетце " създава кабелни системи за коли от групата на Volkswagen и е напълно подвластна от немския тръст, който на практика спря производството си в Европа. Самата компания даже е основана като " Фолксваген Борднетце ", а след продажбата й на японската Sumitomo Electric през 2006 година е преименувана, само че продължава да работи за VW. След първия цех в Карнобат през 2008 година е отворено дружество и в Мездра, където огромна част от служащите пътуват от Враца и района. По данни от АПИС към януари 2020 година в " съдебна експертиза Борднетце - България " работят общо 2880 души. За 2018 година компанията има оборот малко над 190 млн. лева

По веригата

Освен със личните си фабрики " съдебна експертиза Борднетце " работи и с подизпълнител - " Атес " в Сливен, който е благосъстоятелност на Окан Ерюрек. Няма информация дали и сливенското дружество е спряло производството. На телефоните на компанията в понеделник не отговаряше никой. Към януари тази година в " Атес " са работели малко над 600 души.

След като огромните автомобилни производители затвориха европейските си фабрики поради пандемията, прогнозите са, че това неизбежно ще засегне и десетките български поддоставчици. Според представители от бранша през април може да се чака всеобщо прекъсване на работа в предприятията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР