Производството на Епъл (Apple) в Китай може да бъде нарушено,

...
Производството на Епъл (Apple) в Китай може да бъде нарушено,
Коментари Харесай

Евтиният айФон може да бъде отложен заради коронавируса

Производството на " Епъл " (Apple) в Китай може да бъде нарушено, защото сътрудниците на компанията се сблъскват с последствията от разпространяването на новия ковид в страната, лишил живота на над 100 души, осведоми Блумбърг, представена от Българска телеграфна агенция във вторник.

На процедура всички смарт телефони айФон (iPhone) се създават в Китай най-вече от компанията " Хун Хай присижън индъстри " (Hon Hai Precision Industry), поделение на " Фокскон " (Foxconn) в Града на айФон в Чжънчжоу и от " Пегатрон " (Pegatron) в цех за сглобяване покрай Шанхай. И двата града са на над 500 километра от Ухан, епицентъра на епидемията, само че това разстояние не ги ваксинира против последствията от заболяването.

Не мога да си показва сюжет, при който сегашната индустриална верига на " Епъл " да не е нарушена, уточни анализаторът Патрик Мурхед от " Мури инсайтс енд стретъджи ".

" Епъл " форсира производството си, с цел да покрие по-голямото от предстоящото търсене на айФон. Обикновено компанията пуска новия си айФон през септември, тъй че е малко евентуално вирусът да има някакво значително значение за тези проекти. " Епъл " обаче се приготвя да пусне по-евтин айФон през февруари, който е по-сериозно изложен на риск.

Технологичният колос има към 10 000 директни чиновници в Китай, в това число търговци. Освен това в индустриалната верига на компанията работят няколко милиона души. Много от тях си бяха по домовете по празниците, а компанията не прецизира дали ги е помолила до останат вкъщи по-дълго, с цел да се предотврати разпространяването на вируса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР