Производството на боеприпаси за Украйна и доставката им се забавят

...
Производството на боеприпаси за Украйна и доставката им се забавят
Коментари Харесай

Европа закъса за барут и тротил

Производството на муниции за Украйна и доставката им се забавят заради забележителен дефицит на експлозиви в Европейския съюз, заяви Financial Times. Проблем са доставките на барут и тротил. 

Военният спор в Украйна разкри незадоволителните ресурси от оръжие в Европа и слабия вътрешен индустриален потенциал, изчерпани от десетилетия на незадоволително вложение, написа FT. 

Освен това увеличеното търсене и произвеждане подвига цените на боеприпасите. През 2022 година те са се повишили с 20 на 100. без да се усилят индустриалните размери. 

В началото на март страните от Европейски Съюз взеха решение да ускорят и усилят производството на оръжие и боеприпаси в помощ на Украйна. Европейските водачи имат намерение да реализират споразумение за взаимно попълване на муниции за техните въоръжени сили и армията на Украйна - това би трябвало да стане на срещата на министрите на външните работи и защитата на Европейски Съюз на 20 март и дефинитивно да одобрят договорката на идната среща на върха в Брюксел, която ще се организира на 23-24 март.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР