Производството на българското розово масло ще бъде защитено в закона.

...
Производството на българското розово масло ще бъде защитено в закона.
Коментари Харесай

Порожанов: Производството на българско розово масло ще бъде защитено в закона


Производството на българското розово масло ще бъде предпазено в закона.

Това заяви министърът на земеделието и храните Румен Порожанов, който дойда на фермерски пазар пред Министерството на земеделието, храните и горите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Той разясни, че предстоят диалози с министъра на опазването на здравето, тъй като производството на парфюмерия от розово масло се управлява от това ведомство. Порожанов разгласи, ме през юни или юли ще проработи указател в който ще бъдат вкарани всички биопроизводители. С измененията в закона ще се ограничи безконтролното потребление на името, че даден артикул е създаден от българско розово масло. Ще има ясни критерии кой артикул ще може да се написа като създаден от български розов свят. Министърът разгласи още, че предстоят инспекции на дестилериите.

От своя страна екоминистърът Нено Димов сподели, че програмата „ Натура – 2000 “ е доста добра европейска политика, само че за жалост през 2004 - 2005 година са били положени неприятни основи в България. „ На фермерския пазар обаче може да забележим положителният образец от работата на програмата, тъй като тук продукцията е доста чиста и с положителни качества. Освен това се търгува и на добра цена, от която производителите могат да печелят “, добави Димов./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР