Производството на автомобили в Обединеното кралство намаля рязко през август

...
Производството на автомобили в Обединеното кралство намаля рязко през август
Коментари Харесай

Рязък спад на британското автомобилно производство

Производството на коли в Обединеното кралство понижа внезапно през август най-много поради световния дефицит на електронни чипове и полупроводникова техника. Това демонстрират данни, публикувани от Обществото на производителите и търговците на коли (SMMT), предава БНР. Автомобилното произвеждане се сви през август с цели 27% по отношение на година по-рано, като това съставлява спад за втори следващ месец.

SMMT уточни, че световният дефицит на електронни чипове, както и някои продължителни затваряния на автомобилните предприятия през лятото утежняват цялостното показване на бранша.

Производството на коли за вътрешния пазар е повишено с 3,3 %, само че това за външния пазар е спаднало с 32,5%. В рамките на август едвам към 29 200 автомобила са били изпратени в чужбина, като спадът се дължи значително на намалелия експорт за далечни пазари, в това число Австралия, Съединени американски щати и Китай.

Въпреки това производството от началото на годината продължава да се усилва с 13,8% по отношение на същия интервал на 2020 година до общо 589 607 автомобила, като 83,2% от цялото автомобилно произвеждане на острова е ориентирано към експорт. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР