Производството на 1,2 гигавата електроенергия, генерирана от вятърни централи, ще

...
Производството на 1,2 гигавата електроенергия, генерирана от вятърни централи, ще
Коментари Харесай

„Росатом“ изгражда нов вятърен парк в Ставрополския край


Производството на 1,2 гигавата електрическа енергия, генерирана от вятърни централи, ще стартира през 2022 година в Ставрополския край, разгласи губернаторът му Владимир Владимиров, представен от www.neimagazine.com.

Компанията „ НоваВинд “, част от държавната корпорация „ Росатом “, в къси периоди ще започва построяването на първия от общо три вятърни парка, които ще бъдат ситуирани в региона. Капацитетът на ветропарка в Ставропол ще е еднакъв на мощността на всички вятърни паркове в Русия. „ Росатом “ към този момент стартира създаване на вятърен парк с мощ 150 мегавата в Адигея.

„ Подготвени са всички основи на вятърните турбини и е почнало монтирането на първите структури, а до месец ноември би трябвало да бъде построена цялата инфраструктура на вятърния парк “, изясни за Адигея генералният шеф на „ НоваВинд “ Александър Корчагин. В оборудването ще бъдат конфигурирани 60 вятърни турбини, всяка с потенциал от 2,5 мегавата. Стойността на плана се прави оценка на 12 милиарда рубли (186 млн. долара).
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР