Производствените цени в САЩ се повишиха през септември в рамките

...
Производствените цени в САЩ се повишиха през септември в рамките
Коментари Харесай

Отскок на производствените цени в САЩ през септември



Производствените цени в Съединени американски щати се покачиха през септември в границите на предстоящото след тяхна изненадваща уязвимост в края на лятото, само че растежът им на годишна база продължава да отстъпва от покрай 7-годишен връх, доближат през юни, демонстрират данни на Департамента по труда.

Индексът на индустриалните цени (PPI индекс), измерващ ценовите промени на изхода на американските компании, се увеличи през септември с 0,2% по отношение на август, когато се намали с 0,1 на 100.

На годишна база растежът на показателя PPI се забави предстоящо до 2,6% от 2,8% през август, отстъпвайки за следващ месец от юнския дълголетен връх от 3,4% (най-солидно повишаване на индустриалните цени от ноември 2011-а година насам).

Основните индустриални цени (изключвайки цените на силата и храните) също набъбнаха на месечна база с 0,2% след намаляване с 0,1% през август и се усилиха с 2,5% на годишна база след покачване с 2,3% месец по-рано.

Днешните PPI данни в границите на упованията не са причина за по-нататъшно усилване на потребителската инфлация в Съединени американски щати, като формалните данни на Департамента по труда за показателя на потребителски цени (CPI) през септември ще бъдат оповестени в четвъртък. Осредните упования са за покачване на потребителските цени на месечна база с 0,2% и закъснение на годишната инфлация до 2,4% от 2,7% през август.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР