Производителят на военно оборудване Рейнметал (Rheinmetall) се готви да достави

...
Производителят на военно оборудване Рейнметал (Rheinmetall) се готви да достави
Коментари Харесай

Рейнметал е готов да достави до 50 танка за Украйна

Производителят на военно съоръжение " Рейнметал " (Rheinmetall) се готви да достави до 50 използвани бойни танка " Leopard 1 " на Украйна, заяви през днешния ден вестник " Handelsblatt ", цитирайки основния изпълнителен шеф на групата, съобщи Агенция Ройтерс.

" Рейнметал " може да достави първите танкове след шест седмици.

Главният изпълнителен шеф, Армин Папергер, сподели, че украинските бойци могат да бъдат подготвени на " Leopard 1 " в границите на няколко дни, в случай че към този момент са дипломиран боен личен състав.Някои политици от немското държавно управление обаче, означиха, че лишава прекалено много време на украинците да се обучат да боравят със западните оръжия и е по-добре да изпратят съоръжение, с което да могат да работят незабавно.

Handelsblatt заяви, че политиците от немското съдружно държавно управление, формирано от социалдемократи, зелените и свободните демократи, са отворени за допустима доставка на танкове " Leopard ".

„ Трябва да бъдат подготвени малко по-интензивно на " Leopard 1 ", само че в случай че украинците желаят танка, би трябвало да се откри метод “, сподели за вестника Маркъс Фабер, представител на отбранителната политика на парламентарната група на Свободните демократи.

Министърът на стопанската система, Робърт Хабек, сподели в понеделник, че оръжията от Германия за Украйна би трябвало да бъдат доставени бързо, защото офанзива от изток е неизбежна.

„ С решението да поддържа Украйна с оръжие, Германия пое обвързване “, сподели Хабек.

След нашествието на Русия в Украйна, която стартира на 24 февруари, Германия обърна дългогодишната политика да не изпраща оръжия в зоните на спор и Берлин достави Киев с противотанкови оръжия и ракети.

Бойният танк " Leopard 1 " на " Рейнметал " е предходник на модела " Leopard 2 ", който сега е на въоръжение в немските въоръжени сили и армиите, които го употребяват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР