Производителят на стартерни акумулатори, тягови и стационари батерии "Елхим -

...
Производителят на стартерни акумулатори, тягови и стационари батерии "Елхим -
Коментари Харесай

Елхим - Искра печели от износа

Производителят на стартерни батерии, тягови и стационари акумулатори "Елхим - Искра " АД - Пазарджик демонстрира усъвършенстване на финансовите резултати. Дружеството разгласи доходи от продажби за юли тази година, които са в размер на 2.53 млн. лв.. С струпване за седемте месеца на 2019-а те са се нараснали с два и половина милиона лв. по отношение на юни и са на стойност 22.13 млн. лв.. Брутната облага (преди облагане с данъци) на сдружението за юли е 30 хиляди лева, а с струпване от началото на годината е 678 хиляди лв.. В края на полугодието позитивният финансов резултат беше 648 хиляди лв..

"Елхим Искра " е експортно насочена компания. Продажбите в по-голямата си част (95%) се осъществят на външни пазари. Значителен дял от износа е ориентиран към страни от Европейския съюз, само че също по този начин и към Русия, Украйна и други, заради което продажбите на сдружението през тази година в огромна степен ще са според от положението и темповете на развиване на стопанските системи на тези страни. Евентуална дестабилизация на западно-европейския пазар, би се отразила отрицателно и на продажбите на стартерни и тягови акумулаторни акумулатори на сдружението на тези пазари, означават мениджърите.

Мениджърите на "Елхим - Искра " АД оповестиха, че чакат приходите от продажби за август тази година да са в размер на 2.50 млн. лева

През оставащата част на финансовата 2019 година главните опасности и несигурности, пред които ще е изправено сдружението, са свързани и със спецификата и естеството му на активност. Фактори, които се чака да окажат най-съществено въздействие върху разноските на сдружението, респективно на приходите от продажби са: пазарната цена на главните първични материали и материали, влагани в производството на акумулаторни акумулатори, районната пазарна цена на работната мощ, дефицитът на дипломиран и нискоквалофициран пресонал, както и цените на енергийните запаси употребявани от сдружението (електроенергия и естествен газ), като предстоящата наклонност е за покачването им.

"Елхим - Искра " АД е обществена компания с към 1700 акционери, като книжата й се търгуват на Българската фондова борса, в сегмент "Standard ". Те са включени в необятния борсов показател BG40.

"Елхим Искра " е част от икономическата група на "Стара планина холд " АД, който е мажоритарен акционер в сдружението, притежаващ 51.40% от капитала. Останалите бумаги са систематизиране сред CPM-Plastic Machinery LTD с дял от 16.55% и други компании и самостоятелни вложители (свободно търгуваните акции), които имат 26.36 на 100.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР