Производителят на смартфони HTC планира да уволни около една четвърт

...
Производителят на смартфони HTC планира да уволни около една четвърт
Коментари Харесай

От лошо към по-лошо: НТС планира да уволни 25 процента от служителите си

Производителят на смарт телефони HTC възнамерява да уволни към една четвърт от международната си работна ръка посредством редуциране на работни места в индустриалната си единица в Тайван, с цел да ръководи по-добре ресурсите, защото компанията продължава да се бори с намаляващите продажби.
Намаляването на работните места демонстрира, че настоящите проблеми не престават да затрудняват тайванския производител на мобилни телефони, който в миналото продаваше един от всеки 10 смарт телефона в международен мащаб. НТС обаче от много време регистрира спад на пазарния си дял в изискванията на възходяща конкуренция сред Apple, Samsung и китайските производители.

HTC сподели, че ще редуцира 1500 работни места в индустриалната си единица в Тайван. Това съставлява към една четвърт от личния състав от 6450 души, който е работил в международен мащаб през юни, демонстрират данни от компанията.

„Днес HTC разгласи проект за усъвършенстване на индустриалните организации в Тайван. Този проект ще разреши по-ефективно и гъвкаво ръководство на ресурсите“, споделя HTC.

Съкращенията ще бъдат приключени до края на септември. Този ход също е част от по-широк проект, който събира под обща шапка смарт телефони и VR бизнеса на HTC във всеки район.

Тази стъпка следва договорката от 1.1 милиарда $ в края на предходната година, с която HTC трансферира към 2000 чиновници, основно инженери на мобилни телефони, на Гугъл и Alphabet, създавайки подозрения по отношение на дълготрайното бъдеще на тайванската компания.

Обемът на HTC понижава при спад в приходите и продажбите . Компанията регистрира 55.5 % спад в годишните доходи през април и 46.7 % в продажбите през март.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР