Производителят на руски автомобили от премиум клас Аурус“ планира през

...
Производителят на руски автомобили от премиум клас Аурус“ планира през
Коментари Харесай

Руският „Аурус“ планира да направи 200 всъдехода Komendant през 2023

Производителят на съветски коли от премиум клас „ Аурус “ възнамерява през 2023 година да пусне на пазара 200 всъдехода Komendant, оповестиха пред публицисти от пресслужбата на компанията.

„ Информираме, че в границите на 2023 година се възнамерява производството на 200 автомобила Aurus Komendant. Това е общото количество, което включва коли, създадени в завода на  Aurus в Република Татарстан, както и на индустриалната площадка на ФДУП „ НАМИ “, означиха от компанията, представени от .

Aurus е съветска марка коли, като все още се създават Aurus Senat и всъдехдът Komendant. Производството на последния беше пуснато в края на ноември. От компанията прецизират, че цената на колата ще е 33,7 млн. рубли. Дилърите на марката одобряват предварителни поръчки за Komendant от края на септември.

Komendant получи същия мотор като лимузината на Senat. Говорим за 4,4-литров V8 бензинов мотор, който работи в композиция с електродвигател и деветстепенна автоматизирана трансмисия. Всичко това създава 600 конски сили и 880 нютон-метра въртящ миг.

Komendant има задвижване на четирите колела и няколко настройки на задвижването, които се ръководят от „ шайба “ като при Mercedes. Опциите включват Auto, Sport, Comfort и Allroad. Работата на мотора, окачването и скоростната кутия зависят от това. Кросоувърът е с много висок луфт – 200 милиметра. За съпоставяне, Toyota Land Cruiser 200 има разстояние от прага до асфалта 225 милиметра.

Дължината на Komendant е 5,6 метра. Тоест, размерът на съветския автомобил ще надмине евентуалните съперници – Bentley Bentayga и Rolls-Royce Cullinan.

Серийното произвеждане на съветския премиум кросоувър ще стартира не по-рано от 2022 година. Предвижда се производството му да бъде проведено в оборудванията на Елабужкия цех Sollers. Този холдинг е сътрудник на ФДУП НАМИ в плана „ Единна модулна платформа “, в границите на който е основан Aurus.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР