Производителят на пакетирани храни Mondelez International Inc. ще придобие европейската

...
Производителят на пакетирани храни Mondelez International Inc. ще придобие европейската
Коментари Харесай

Mondelez купува Chipita за 2 млрд. долара

Производителят на пакетирани храни Mondelez International Inc. ще придобие европейската компания за солени и сладки закуски Chipita SA за към 2 милиарда $, съобщи Блумбърг.

През 2020 година Chipita записва доходи от близо 580 млн. $ и има „ потвърден опит и непрекъснат напредък от портфоилито си от кроасани и печива, показват в изказване от Mondelez.

За основаната в Гърция компания работят 5 100 души в 13 завода. Нейните артикули се доставят в над 50 страни.

Mondelez ще финансира придобиването с композиция от нов дълг и пари в брой. Компанията чака придобивката да окаже незабавен резултат върху растежа на облагата.

Чрез тази покупка Mondelez усилва наличието си на пазара на пакетирани закуски и снаксове, чието търсене се усили по време на пандемията. Компанията съобщи, че това ще и помогне и да ускори позициите си на пазара в Централна и Източна Европа.

Продажбите на Mondelez набъбнаха през 2020 година след години на негативен напредък или застоялост, като в този момент компанията е в търсене на нови източници на доходи. През март тя разгласи, че ще придобие английската компания за спортни храни Grenade за 200 млн. паунда (283 млн. долара). Миналата година пък се съгласи да купи  канадският производител на браунита Give & Go Prepared Foods Corp. за 1,2 милиарда $.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР