Производителят на Мercedes Daimler ще съкрати 1 100 души от

...
Производителят на Мercedes Daimler ще съкрати 1 100 души от
Коментари Харесай

Производителят на Mercedes съкращава 1 100 души от ръководни позиции

Производителят на Мercedes Daimler ще редуцира 1 100 души от лидерски позиции във филиалите на компанията по целия свят, написа Reuters, базирайки се на немския всекидневник Sueddeutsche Zeitung.

Очаква се да бъдат съкратени към 10% от управлението на компанията, се показва в писмо от ръководителя на съвета Майкъл Бреч, което се популяризира измежду чиновниците.

" Съветът на служащите беше осведомен неотдавна от управлението за финансовото положение на компанията ", споделя говорителката на съвета, цитирайки писмото.

По думите на Бреч Daimler изключва наложителните уволнения като мярка до 2030 година. Доброволните напускания са опция при консенсус и от двете страни.

Новият основен изпълнителен шеф на компанията зад Mercedes би трябвало да даде актуализация на тактиката на компанията на 14 ноември, в която е доста евентуално да се включват и ограничения за понижаване на разноските.

От компанията изясняват, че се прави разбор на разноските, тъй че производителят на коли, камиони и рейсове да остане конкурентоспособен на пазара. Подробностите би трябвало да са ясни скоро.

" В момента сме в градивни диалози с представители на чиновниците и не можем да разясняваме спекулации ", приключват от компанията. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР