Производителят на Mercedes-Benz ще похарчи милиарди в поръчка за компоненти

...
Производителят на Mercedes-Benz ще похарчи милиарди в поръчка за компоненти
Коментари Харесай

Mercedez-Benz приготви €20 милиарда за компоненти за батерии

Производителят на Mercedes-Benz ще похарчи милиарди в поръчка за съставни елементи за акумулатори за своите електрмобили. Daimler съобщи, че е отделила €20 милиарда за задачата, както и още €1 милиард за построяването на осем завода за акумулатори в Германия, Китай, Тайланд и Съединени американски щати.

Германският производител желае да предлага електрическа или хибридна версия на всичките си модели до 2022 година и уточни, че поръчката на акумулатори ще обезпечи непрекъснати доставки до 2030 година Общо до 2022 година компанията ще предлага 130 електрически и хибридни модела, а също така и електрически ванове, бусове и камиони.

Daimler към този момент завърши построяването на един цех в Германия, където възнамерява да построи още четири. Завод ще има и в Алабама, Съединени американски щати, както и в Пекин и Банкок.

Около 700 инженера на компанията ще работят по одитирането на доставчиците, а Daimler работи и с специалисти в региона на правата на индивида. Това се постанова поради изискванията в някои мини, да вземем за пример в Конго, където се експлоатира детски труд.

Миналата година Volkswagen съобщи, че ще похарчи над €50 милиарда за акумулатори и електрификация на моделите си, а Audi неотдавна реши да задели $14 милиарда за задачата.

 Audi ще влага 14 милиарда евро в електромобилност, цифровизация и самостоятелно шофиране до 2023 година
Audi ще влага 14 милиарда евро в електромобилност, цифровизация и самостоятелно шофиране до 2023 година

Бъдещето в автомобилните технологии идва по-бързо в сравнение с чакаме
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР