Производителят на матраци и легла ТЕД-БЕД ЕАД успешно реализира нов

...
Производителят на матраци и легла ТЕД-БЕД ЕАД успешно реализира нов
Коментари Харесай

"ТЕД-БЕД" ЕАД инвестира 8.5 млн. лв. в нова производствена база

Производителят на матраци и кревати " ТЕД-БЕД " ЕАД сполучливо осъществя нов капиталов план на стойност 8.5 млн. лева и продължава да затвърждава позициите си на българския и на външните пазари.

В резултат на инвестицията водещият производител се снабди и с завод за профилиране на разнообразни типове полиуретанова пяна - извънредно значим материал за матрачната промишленост. Това от своя страна носи добавена стойност на продукта, позволявайки планиране на ергономични матраци с по-осезаем комфорт и прецизна поддръжка на спящия.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Инвестицията

Новата индустриална база е с разгъната повърхност от 15000 кв.м и е първата напълно автоматизирана линия за изрязване на полиуретанова пяна на Балканите, оборудвана от водещи производители в сектора и с потенциал за профилиране над 30 тона на ден.

Инвестицията е логически ход предвид на към този момент дългогодишно функциониращата фабрика за произвеждане на пружинни пакети Red Springs - част от групата свързани компании към " TEД-БЕД " ЕАД и наложила се на редица пазари в международен мащаб.

Сега " ТЕД " изравнява мощности както в производството на пружинни, по този начин и в непружинните матраци. Това дава доста по-голямо предимство при предлагането на характерни артикули - анатомични възглавници, топери, както и хотелски и болнични матраци.

Компанията

Компанията от години работи с редица български и интернационалните публични институции, предлагайки високи стандарти и know-how в този бранш. Продуктите са със характерни структури, отговарящи на потребностите за интензивно натоварване. Изработват се от високоеластична, недеформируема пяна, като също така болничните матраци са антидекубитални, пожароустойчиви, непромокаеми и подлежащи на стерилизация.
" ТЕД-БЕД " осъществя над 50% от продукцията си на непознати пазари. Предлаганите артикули дават отговор на най-стриктните условия за качество и са в сходство с интернационално приети документи, които подсигуряват полза на вложените материали и благонадеждност на крайните артикули. Редица модели от портфолиото са регистрирани и като медицински произведения, подобаващи за потребностите на болничните заведения.

Възможности в условия на ковид

В създалата се обстановка на международна пандемия компанията заема своята виновна позиция и е подготвена да помогне на изправения пред огромно предизвикателство здравен бранш. Производителят е в положение да сътвори нужната организация и да обезпечи поддръжката си за всичко, което е обвързвано с производството на матраци и кревати както в страната ни, по този начин и по света.

От компанията са уверени, че провокации като сегашното са действителен тест за решимостта на всички за справяне с сериозни обстановки и е нужно всеки да даде своя принос за оправянето с тежкото състояние.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР