Производителят на луксозни автомобили Daimler намали за четвърти път прогнозата

...
Производителят на луксозни автомобили Daimler намали за четвърти път прогнозата
Коментари Харесай

Daimler отправи четвърто предупреждение за печалбата за последните 13 месеца

Производителят на първокласни коли Daimler понижи за четвърти път прогнозата си за облагата в границите на последните 13 месеца. Германският колос би трябвало да задели средства, с цел да покрие санкциите от регулаторите поради повишените равнища на нездравословни излъчвания и връщането на коли в сервиза поради проблематичните въздушни възглавници на Takata.

Производителят на Mercedes-Benz е следващият, който тази седмица насочи предизвестие, което способства за терзанията по отношение на закъснение на стопанската система, изключително в Китай, която бе ударена от комерсиалната война със Съединените американски щати.

Оперативна загуба през второто тримесечие

Daimler предизвести, че ще регистрира оперативна загуба за второто тримесечие на 2019 година, а резултатите за цялата година ще бъдат " доста " по-ниски по отношение на тези от 2018 година По-рано компанията предвижда, че те ще бъдат сходни.

Очаква се компанията да запише спомагателни €1,6 милиарда разноски, свързани с дизеловите коли. Провизиите поради проблематичните въздушни възглавници на Takata се усилва с още към €1 милиард.

Така Daimler планува загуба преди налози и такси от €1,6 милиарда, спрямо €2,6 милиарда за същия интервал на предходната година.

Производителят упрекна по-ниския от упования напредък на автомобилните пазари.

Това е второто предизвестие, откогато Ола Келениус застана отпред и размени дългогодишния основен изпълнителен шеф Дитер Цетше.

Акциите на компанията паднаха с 4,5 % до 6-месечно дъно от €44,54, като по-късно възвърнаха част от цената си. За последните три месеца те са поевтинели с към 22 %.

През май съперникът от Германия BMW също насочи предизвестие, цитирайки по-високи от предстоящите вложения, а Volkswagen предизвести, че маржът може да по-нисък от упования.

Продажбите на Mercedes-Benz понижиха със седем % през първото тримесечие, отчасти и поради проблеми с производството на A-Class и GLE. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР