Производителят на лекарства Имърджънт Биосълюшънс /Emergent Biosolutions/ ще си партнира

...
Производителят на лекарства Имърджънт Биосълюшънс /Emergent Biosolutions/ ще си партнира
Коментари Харесай

Тестват лекарство от пречистени антитела срещу заразяване с коронавирус

Производителят на медикаменти Имърджънт Биосълюшънс /Emergent Biosolutions/ ще си партнира с лечебните заведения Маунт Синай /Mount Sinai Health System/, с цел да ревизира дали лекарство, извлечено от кръвната плазма на оздравели от ковид пациенти, може да предотврати бъдеща зараза в доктори, медицински сестри и военни. За тона заяви Уолстрийт Джърнал.
Изследването е следващото, с което се търси метод да се създаде сполучлив медикамент, извлечен от кръвта на към този момент оздравели пациенти. Ако опитът се окаже сполучлив, той може да помогне на медиците и всички останали високорискови специалности да се предпазят от заразяване с COVID-19. „ Някои хора не понасят добре имунизациите и един подобен препарат ще ни даде различен метод на отбрана “, споделя пред изданието Джудит Абърг, шеф на отделението по инфекциозни заболявания и имунология към Манут Синай.
Министерството на защитата е отделило 34,6 милиона $ за изследването, като то може да помогне на военните при работата им, която постоянно не дава опция да се поддържа физическа отдалеченост.
Към момента няма изясненост какъв брой души ще вземат участие в проучването, нито по кое време то ще стартира. Все още няма и позволение от Агенцията по храните и медикаментите /FDA/ за осъществяване на изследването. Учените се надяват да имат триумф, като се базират на предходни работи, в които хиперимуноглобулинови артикули са помагали в предотвратяването на заболявания като Хепатит Б.
Плазмата, извлечена от излекували се хора, от ден на ден се счита за обещаващо, само че към момента недоказано лекуване за COVID-19. Наскоро оповестени резултати от разширено изследване, засягащо 20 000 пациенти, демонстрира, че преливането на плазма от оздравели пациенти не е дала съществени странични резултати и при използването й не се е следила висока смъртност. Въпреки това учените не могат да кажат сигурно дали тя е подобрила изхода от болестта, защото всеки един от следените пациенти я е получил. Изследователите желаят да проучат и дали медикаментите, направени от пречистени антитела от дарена кръв, ще бъдат по-ефикасни от преливане на кръвна плазма от излекувани. Тези медикаменти към този момент са известни като коронавирусен хиперимуноглобулин или Covid-HIG.
Предвижда се да бъдат направени две изследвания. Едното ще покаже ефикасността на сходен медикамент при тежко заболели пациенти, а другото има за цел да разкрие дали тези антитела могат да предотвратят зараза.
Според доктор Абърг, потреблението на Коронавирус хиперимуноглобулин има доста преимущества пред преливането на плазма. „ Вместо многото незнайни, какъв брой тъкмо антитела имаме в плазмата, тук ще имаме непрекъснато количество от тях “, споделя тя.
Изследванията би трябвало да дадат отговор на въпроса какво тъкмо количество антитела обезпечава отбрана, както и за какъв интервал ще работи тя. За задачата медикаментът ще получат високорискови за заразяване специалности като доктори и медицински сестри. Половината от определените ще получат Covid-HIG продукта, а другата половина – физиологичен разтвор.
Препаратът ще бъде от изгода и на военните. Според полковник Райън Екмайер, коронавирусът съставлява сериозна заплаха за готовността на армията и присъединяване на военните в задачи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР