Производителят на компактни автомобили MINI планира през следващите 10 години

...
Производителят на компактни автомобили MINI планира през следващите 10 години
Коментари Харесай

Още една марка се отказа от бензина, дизела и хибридите

Производителят на компактни коли MINI възнамерява през идващите 10 години напълно да се откаже от бензиновите, дизеловите и даже хибридните елементи, като ще премине на напълно електрически мотори. Това разгласи ръководещият шеф на марката Питър Шварценбауер.
Пред изданието Auto Express шефът на MINI съобщи, че условията за екология в огромните европейски градове стават все по-жестоки и сложни за покриване. И с цел да може да запази своето наличие на пазара, марката към този момент работи върху понижаване на нездравословните излъчвания. Освен това, в компанията означават растящия интерес към електрически модели и по тази причина ще се насочат към тях.
Шварценбауер разкри още, че в MINI са сюрпризирани от големия интерес към първия си електрически модел - Cooper SE, който беше показан неотдавна. Дори маркетолозите на марката не са очаквали сходно посрещане, което демонстрира, че електрификацията е вярното направление за развиването на компанията.


" Постепенно ще електрифицираме цялата ни гама, което идеално се вписва в нашата идея, тъй като първата марка, която ви идва в мозъка, откакто чуете за " градски автомобил " е точно MINI ", изясни топ-мениджърът.
Първият електрически модел на английския производител - MINI Cooper SE, е оборудван с електромотор с мощ 184 к.с. и акумулатори с потенциал 32,6 кВт/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 7,3 секунди, а пробегът с едно зареждане е 270 км. Разработката на модела лиши на MINI тъкмо 10 години, откакто първият пробен първообраз се появи още през 2009 година
Според шефа на компанията, цялостният преход на електричество ще отнеме най-малко 10 години. Това е изцяло логически период, още повече, че цялостната възбрана за потребление на мотори с вътрешно горене във Англия влиза през 2040 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР