Производителят на KitKat и Nescafe, Nestle, предупреди, че ще увеличи

...
Производителят на KitKat и Nescafe, Nestle, предупреди, че ще увеличи
Коментари Харесай

Производителите на KitKat и Durex предупредиха за увеличение на цените

Производителят на KitKat и Nescafe, Nestle, предизвести, че ще усили цените на своите артикули, поради повишените разноски на компанията.

Главният изпълнителен шеф Марк Шнайдер съобщи, че нарастването на цените през тази година е "сигурно съмнение ".

Той също по този начин сподели, че няма сфера в компанията, която да не е наранена от инфлацията.

Компанията Reckitt Benckiser, която стои зад артикули като Durex и Dettol, също разгласи, че ще вдигне цените, допълвайки обаче, че се надява да поеме по-голяма част от покачванията.

Разходите на Reckitt са се нараснали с 11% през 2021 година, само че основният изпълнителен шеф Лаксман Нарасимхан разгласи, че това не значи, че цените ще се покачат с толкоз, защото компанията има способи да "смекчи и ръководи ценообразуването "

"Ние сме загрижени за конкурентоспособността на нашите марки, " съобщи той в диалог с анализатори, представен от BBC.

Според Джеф Кар, основен финансов шеф, разноските на компанията са се нараснали "повсеместно ", варирайки от суровия нефт и пластмасата до превоза и заплащането.

Той обаче съобщи, че компанията "поема забележителна част " от по-високите оперативни разноски чрез "ефективност " и "по-добри практики при изкупуването ".

Междувременно от Nestle оповестиха, че към този момент са вдигнали цените с 3.1% през четвъртото тримесечие на финансовата си година, с цел да компенсират възходящите оперативни разноски.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР