Производителят на iPhone отказва да се пригоди към приложението StopCovidApple

...
Производителят на iPhone отказва да се пригоди към приложението StopCovidApple
Коментари Харесай

Франция упрекна Apple, че не помага срещу Covid-19

Производителят на iPhone отхвърля да се пригоди към приложението StopCovid

Apple разочарова френските управляващи с решението си да не позволи Bluetooth достъпа до iPhone
(снимка: CC0 Public Domain)

Франция упрекна Apple в подкопаване на напъните за битка против ковид , защото производителят на iPhone отказв а да направи смарт телефоните си по-съвместими с приложението за следене на контакти StopCovid.

В доста страни се създават мобилни приложения, предопределени да подкрепят контрола върху разпространяването на ковид Covid-19, до момента в който стартира възобновяване на стопанските системи.

Подобни приложения разчитат на интерфейса Bluetooth, който им разрешава да взаимодействат с устройства наоколо, с цел да определяте по кое време потребителят реализира контакт с евентуални носители на вируса.

В iPhone достъпът през Bluetooth е блокиран, в случай че потребителят не започва приложението, което го употребява. Франция изиска от Apple да промени настройките, тъй че StopCovid да се свързва през Bluetooth във фонов режим, само че компанията отхвърли да направи това.
още по тематиката
„ Apple можеше да ни помогне да създадем приложението за iPhone още по-добро. Но те не пожелаха да създадат това ”, разяснява френският министър на цифровите технологии Седрик О, представен от Ройтерс.

„ Съжалявам за това, като се има поради, че сме в интервал, когато всички се активизират за битка с епидемията и огромна компания, която е толкоз сполучлива стопански, не оказва помощ на държавното управление в тази рецесия. Ще помним това, когато пристигна време ”, прибавя министърът.

Седрик О не може да си изясни повода за решението на Apple. Според него, приложението би трябвало да е готово за внедряване на 2 юни, без значение от позицията на Apple, и ще влезе в тестова фаза идната седмица, когато страната ще стартира да разхлабва блокиращите ограничения.

Представителят на Apple във Франция не разяснява обявата. През първото тримесечие делът на iOS измежду продадените мобилни устройства в страната е 21,1%, а останалата част принадлежи на Android.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР