Производителят на F-16 “Локхийд Мартин Глобъл ще обучи български компании,

...
Производителят на F-16 “Локхийд Мартин Глобъл ще обучи български компании,
Коментари Харесай

Министър Караниколов сподели голямата си мечта и обяви важна новина за България

Производителят на F-16 “Локхийд Мартин Глобъл ” ще образова български компании, инженери и IT експерти да ремонтират елементи за изтребители. А нашите компании ще могат да поддържат и поправят освен тези, които ще получи България, само че и непознати, написа Блиц.

 
“Локхийд Мартин Глобъл ” към този момент е анализирала 100 наши компании.
 
Това разгласи пред комисията по защита на Народното събрание министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на разискването на съглашение по отношение на приемането на стратегия за индустриално съдействие с производителя “Локхийд ”.
 
България ще може да следи техническото положение на всички изтребители от този тип по света, с цел да кандидатства в публични поръчки за ремонт, прецизира Канал 3.
 
“Това ни дава потенциал, който другояче няма от кое място да вземем. Най-скъпото нещо в света е ноухауто. Моята фантазия е след години България да може да прави и самолети ”, окуражен е Караниколов.

Всички тези умения българите ще придобият за сметка на “Локхийд ” още преди идването на първите изтребители през 2023 година, увери министърът.
 
Освен че ще обезпечи образования, в това число с тренажор, производителят ще влага и в българското произвеждане на дронове и безпилотни самолети. Двете страни ще могат да допълват програмата за индустриално съдействие.
 
С 13 гласа “за ” и 7 “против ” комисията утвърди програмата. Вчера тя утвърди и договорите със Съединени американски щати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР