Производителят на електромобили Тесла съобщи, че през второто тримесечие приходите

...
Производителят на електромобили Тесла съобщи, че през второто тримесечие приходите
Коментари Харесай

Скок в приходите на "Тесла" за второто тримесечие не заличава загубите на компанията

Производителят на електрически автомобили " Тесла " заяви, че през второто тримесечие приходите му са се нараснали повече от два пъти и че е на път да извърши индустриалните си цели за новия Модел 3, съобщи Българска телеграфна агенция.

Приходите са се нараснали от 1.27 милиарда $ от второто тримесечие на 2016 година до 2.79 милиарда $ през същия интервал на тази година, което надвишава упованията на компанията.

Загубите ѝ обаче също са се нараснали и са достигнали 336 млн. $. Акциите на " Тесла " са поскъпнали с 2.5% и през вчерашния ден в края на търговията са се търгували за 334.06 $ за брой.

Същевременно производителят на електрически автомобили стана обект на атака от страна на синдиката на работещите в автомобилостроенето Ю Ей Дабъл ю (UAW) поради ускоряването на ритъма на работата за производството на новия Модел 3, от който компанията желае да създава по 10 хиляди броя седмично още следващата година. Синдикатът се пробва да открие своя секция в завода на компанията във Фримонт, щата Калифорния.

Наскоро 6 хиляди служащи в завода изпратиха до управлението писмо, в което упорстват за по-голяма изясненост за заплатите и покачванията, както и за заричане, че против тях няма да има наказателни ограничения, в случай че се опитат да учредят синдикална секция. Работната заплата в Тесла е 18 $ на час - много по-ниска от другите работещи в бранша (25.58 долара) и от междинното възнаграждение в окръг Аламида, където се намира заводът (28.10 долара). Така че за наем на апартамент служащ от предприятието може да дава до 70 % от заплатата си. На въпрос на Франс прес Тесла изпрати отпратка към оповестен преди време блог, съгласно който изискванията на труд се усъвършенстват в завода във Фримонт.

" Тесла " не е единственият автомобилостроител, станал цел на синдиката Ю Ей Дабъл ю, показва Българска телеграфна агенция. Днес и на следващия ден в завода на японския конструктор Нисан (Nissan) в Кантон, щата Мисисипи, ще се състои избор за разкриване на секция, против което управлението на компанията постави всевъзможни старания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР