Производителят на електромобили Tesla планира многомилионно разширение на новата си

...
Производителят на електромобили Tesla планира многомилионно разширение на новата си
Коментари Харесай

Tesla инвестира над $700 милиона в американската гигафабрика

Производителят на електрически автомобили Tesla възнамерява многомилионно уголемение на новата си фабрика Gigafactory в Тексас, Съединени американски щати. Компанията на Илон Мъск към този момент е подала заявление до способния орган на американския щат, в което се планува инвестиция в размер на съвсем $776 милиона, написа Bloomberg.

Планирани са пет спомагателни уреди, измежду които и лаборатория за тествания. Очаква се Tesla да организира своя формален " Ден на вложителя " в гигафабриката на 1 март и тогава да разгласи съответните си проекти за разширение.

Лидерът на пазара на електрически автомобили стартира произвеждане в завода предходната година и сега там се създава захранваният с акумулатори Model Y.

Стана ясно, че Илон Мъск е назначил по новия план в Тексас началник от Китай, който е отговарял за построяването на гигафабриката в Шанхай, с цел да помогне за ръководството на фабриката.

На този декор доставките на Tesla за четвъртото тримесечие на 2022 година не дадоха отговор на пазарните прогнози. Компанията минава през понижен индустриален график в завода си в Шанхай до този януари, удължавайки интервала на понижено произвеждане, който стартира през декември предходната година.

В края на 2002-а в международните медии се появи информацията, че петият цех на американския производител на електрически автомобили ще бъде издигнат покрай мексиканския град Монтерей.

Милионният град се намира покрай границата с Тексас и към този момент е дом на над 4200 задгранични компании, измежду които доста от автомобилната промишленост, като Mercedes-Benz, General Motors и Hyundai.

Все още не са известни детайлности за това какъв вид транспортни средства ще се създават в Мексико и какъв брой средства ще похарчи Tesla. Според публикация на мексиканския вестник Reforma в началото Tesla има намерение да влага от $800 милиона до $1 милиард.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР