Производителят на електромобили Tesla обяви късно снощи приходи от 8,77

...
Производителят на електромобили Tesla обяви късно снощи приходи от 8,77
Коментари Харесай

Tesla отчете пето поредно тримесечие на  печалба

Производителят на електрически автомобили Tesla разгласи късно нощес доходи от 8,77 милиарда $ за третото тримесечие, надминавайки упованията на анализаторите. Това е и петото следващо тримесечие, през което компанията регистрира облага.

Приходите на Tesla са нарастнали с 39 % на годишна основа, което съгласно компанията е реализирано главно посредством доста увеличение в доставките на коли, както и посредством напредък в други елементи на бизнеса.

Чистата облага е достигнала 331 млн. $ макар цялостния стопански спад тази година, породен от пандемията от ковид.

Tesla е доставила 139 593 електрическия автомобил през третото тримесечие, доближавайки се до задачата да достави на клиентите си половин милион коли тази година. Автомобилостроителят въпреки всичко признава, че постигането на задачата е станало по-трудно.

Акциите на компанията скочиха в следборсовата търговия. През последните месеци котировките на Tesla мощно се покачиха, давайки й по-голяма пазарна капитализация в сравнение с всеки различен автомобилостроител в света, отбелязва ДПА.

Миналия месец шефът й Илон Мъск разгласи нов проект за понижаване на половина на цената на киловатчас на батериите на компанията, в опит да направи колите по-достъпни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР