Производителят на електромобили Rivian обяви, че в сряда е привлякъл

...
Производителят на електромобили Rivian обяви, че в сряда е привлякъл
Коментари Харесай

Основен конкурент на Tesla получи поредна мултимилионна инвестиция

Производителят на електрически автомобили Rivian разгласи, че в сряда е привлякъл нова дялова инвестиция от страна на Cox Automotive, която е в размер на 350 млн. $, само че двете страни не дават повече информация за параметрите на договорката, разгласи CNBC.

Инвестицията е неповторима за Cox Automotive, която е поделение на Cox Enterprises. До момента тя е финансирала марки, ориентирани към крайния консуматор като Autotrader и свързани с автомобилостроенето компании, само че в никакъв случай производител на транспортни средства. Това е третата забележителна инвестиция в компанията за тази година, откакто през февруари Amazon вложиха 700 млн. $ в нея, а Ford добави 500 млн. $ през април.
 Как батериите на Tesla поддържат стопанската система на Зимбабве
Как батериите на Tesla поддържат стопанската система на Зимбабве

Жителите на Зимбабве разчитат на Tesla, с цел да могат да си заплащат сметките

Целта на Rivian е да пуснат на пазара две напълно електрически транспортни средства - пикапа R1T и SUV-то R1S, които ще бъдат създавани в някогашния цех на Mitsubishi Motors в Нормал, Илинойс, който компанията закупи преди две години. Техните доставки ще стартират още следващата година, а продуктовото портфолио ще бъде разширено с още четири возила до 2025 година Пробегът на двата първични модела ще бъде от 650 километра, като Rivian показват, че те ще дават на притежателите си " несравнима композиция от офроуд благоприятни условия и положително показване ".

Прототипът на Rivian R1T беше показан още в края на предходната година, като цената му на американския пазар се чака да е малко над 61 хиляди $. Срещу тази сума потребителите ще получат возило с мощ до 760 к.с. и 1120 Nm въртящ миг, способно да транспортира товари до 800 кг. и да тегли 3,5 тона. Пикапът понастоящем се употребява от Йън Макгрегър за фотосите на сериала Long Way Up, който ще бъде сниман сред Тиера дел Фуего в Аржентина и Лос Анджелис.

Пазарът на електрически SUV-та и пикапи се чака да набере сериозна мощ в Съединени американски щати през идващите години, като доста от огромните автомобилни производители оповестиха, че ще навлязат на него. Сред главните имена, от които се чакат такива возила, са Ford и General Motors, само че от Tesla оповестиха още през юни, че техният пикап ще е " по-добър от Ford F-150 ".
 Porsche Taycan към този момент е реалност в света на електрическите автомобили
Porsche показа цялостния си напълно електрически състезателен автомобил

Porsche минава софтуерната летва за електрически автомобили оттатък Tesla?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР