Производителят на електрически превозни средства Тесла ще получи един милиард

...
Производителят на електрически превозни средства Тесла ще получи един милиард
Коментари Харесай

"Тесла" получава 1 милиард евро за строеж на завод в Берлин

Производителят на електрически транспортни средства " Тесла " ще получи един милиард евро дотации от немския бюджет за построяването на цех за акумулатори в покрайнините на Берлин, заяви " Бизнес Инсайдер ".

Субсидиите, част от държавната поддръжка за 11 компании, чиято активност е обвързвана с автомобилни акумулатори в границите на по този начин наречения " значим план от общоевропейски интерес ", ще бъдат изплатени от федералното държавно управление и районната провинция Бранденбург, съобщи Ройтерс, цитирайки " Бизнес Инсайдер ", позоваващ се на източници от немското държавно управление.

Илон Мъск, ръководителят на " Тесла ", разгласи през ноември предходната година проект за създаване на цех, който ще стартира работа на 1 юли 2021 година с годишно произвеждане от 500 000 автомобила.

Планът на американската компания е да разчисти 300 хектара земя, върху която са засадени 92 хектара гори, само че окончателното утвърждение се дава от локалните управляващи, които се сблъскаха с възраженията на екологичните асоциации.

" Тесла " има две мегафабрики в Съединени американски щати и една в Шанхай, Китай.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР