Производителят на електрически автомобили Tesla се съгласи да направи промени

...
Производителят на електрически автомобили Tesla се съгласи да направи промени
Коментари Харесай

Tesla премахва възможността за играене на видео игри в движение

Производителят на електрически коли Tesla се съгласи да направи промени в своята Passenger Play, която разрешава сензорния екран в колата да се употребява за играене да видео игри, до момента в който колата е в придвижване, съобщи Би Би Си.

Новината идва, откакто Националната работа по сигурност на трафика по автомагистралите в Съединени американски щати (NHTSA) стартира следствие против компанията.

От организацията обявиха, че са били осведомени от Tesla, че опцията за играене на игри в придвижване ще бъде деактивирана със софтуерен ъпдейт.

„ Функцията Passenger Play към този момент ще бъде заключена и неизползваема, когато транспортното средство е в придвижване “, споделят от организацията пред „ Ню Йорк таймс “.

От Tesla не са излезли с публично мнение по случая.

Когато по-рано тази седмица оповестиха за започнатото следствие, от NHTSA обявиха, че функционалността Passenger Play „ може да разсее лидера на автомобила и да усили риска от злополука “.

Макар че опцията дисплеят в колите на Tesla да се употребява за видео игри да не е ориентирана към водачите, а към техните спътници, нищо не пречи на водачите да излъчат системата и да се показват за пасажери в колата.

Първоначално функционалността работеше единствено когато автомобилът е в неподвижно положение, само че това бе променено през декември 2020 година

От NHTSA оповестиха, че единствено през този месец 3142 смъртните случаи от катастрофи на пътя са били свързани с разсеяни водачи.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР