Производителят на експлозивите, използвани при ислямистките атентати на индонезийския остров

...
Производителят на експлозивите, използвани при ислямистките атентати на индонезийския остров
Коментари Харесай

Един от атентаторите на о. Бали излиза предсрочно от затвора

Производителят на експлозивите, употребявани при ислямистките атентати на индонезийския остров Бали през 2002 година, лишили живота на повече от 200 души, беше освободен предварително през вчерашния ден, няколко месеца откакто 20-годишната му присъда беше понижена, съобщи Франс прес.

Умар Патек е член на обвързвана с Ал Каида ислямистка формация, която през 2002 година взриви бомби в бар и нощен клуб в Бали, при което починаха 202 души, в това число 88 австралийци. Той е разпознат като индивида, изработил бомбите.

Патек е бил освободен тази заран от пандиза в Сурабая, Източна Ява, съобщи за Агенция Франс Прес говорителката на индонезийското министерство на правораздаването и правата на индивида. Властите считат, че екстремистът се е трансформирал, откакто в пандиза е минал през стратегия за дерадикализация.

Умар Патек бе задържан през 2011 година след близо десетгодишно търсене в Аботабад - пакистанския град, където Осама бин Ладен бе погубен от американските специфични сили. За главата му беше оповестена премия от един милион $.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР