Производителят на чипове Nvidia вече е компания, оценена на $1

...
Производителят на чипове Nvidia вече е компания, оценена на $1
Коментари Харесай

Първата компания за производство на чипове, оценена на над $1 трилион

Производителят на чипове Nvidia към този момент е компания, оценена на $1 трилион, като пазарната й капитализация продължава да пораства, оповестява The Verge. Основната причина за този триумф е взривът на изкуствения разсъдък.

Акциите на компанията нарастнаха с 4,3% по време на търговията в Ню Йорк във вторник и усилиха пазарната капитализация на компанията над $1,02 трилиона. По-малко от 10 компании в света в миналото са достигали това равнище.

Nvidia е първият производител на чипове в Съединени американски щати, който се причисли към така наречен клуб на " трилион $ ", към който спадат софтуерни колоси като Apple, Alphabet, Microsoft и Amazon
 Nvidia строи AI суперкомпютър за Израел
Nvidia строи AI суперкомпютър за Израел

Israel-1 ще е един от най-мощните в света

AI инструментите съставляват по-голямата част от последните презентации на Гугъл I/O и Microsoft Build, а чиповете на Nvidia я вършат основен снабдител точно за компании, които разчитат от ден на ден на изкуствения разсъдък.

Последният тримесечен доклад за облагите на Nvidia означи над $2 милиарда облага за три месеца

Този взрив идва, откакто бизнесът на компанията процъфтява при започване на пандемията по време на световния дефицит на полупроводници.

Бързият триумф на ChatGPT, благосъстоятелност на стартъпа OpenAI, подтикна софтуерни колоси като Alphabet и Microsoft да се възползват оптимално от опциите на изкуствения разсъдък, който може да взе участие в човешки диалози и да основава на процедура всичко - от смешки до лирика.

Компанията-майка на Фейсбук - Meta, която все още се прави оценка на към $670 милиарда, бе първата, чиято пазарна капитализация доближи $1 трилион през 2021 година. Apple, Alphabet, Microsoft Corp и Amazon са другите американски колоси, които към този момент са част от този клуб.

Производителят на чипове Nvidia печели поръчки за съоръжение на великански фабрики за компютри и сполучливо потвърждава, че графичните чипове могат да се оправят с натоварванията на изкуствения разсъдък по-добре от по-стандартните процесори.

На 29 май Nvidia подписа нови AI съюзи с компании, в това число WPP и Softbank, откакто през предходната седмица безусловно удиви вложители и анализатори с доста мощните си финансови прогнози.

Допълнителен възторг беше генериран от поредност от известия, направени от производителя на чипове на конференцията COMPUTEX в Тайпе тази седмица, в това число за нов суперкомпютър, който се чака да даде опция за идната вълна от генеративни AI приложения.

В тирада пред Националния тайвански университет през уикенда съоснователят, президент и основен изпълнителен диркетор на Nvidia - Дженсън Хуанг, показа философията, която е довела компанията му до този миг:

" Тичайте, а не ходете ", съобщи мениджърът.
 AI изстрелва Nvidia измежду трилионните компании
AI изстрелва Nvidia измежду трилионните компании

Пазарната ѝ стойност скочи с една четвърт безусловно за часове
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР