Производителят на чипове Intel Corp ще инвестира 40 милиарда шекела

...
Производителят на чипове Intel Corp ще инвестира 40 милиарда шекела
Коментари Харесай

Intel изгражда нов завод в Израел за $11 милиарда

Производителят на чипове Intel Corp ще влага 40 милиарда шекела или $10,9 милиарда в нов цех за производството им в Израел, стана ясно от израелският финансов министър, написа Reuters.

" Решението на полупроводниковия колос за толкоз сериозна инвестиция е безпрецидентно и се чака да открие хиляди работни места в страната ", сподели финансовият министър, Моше Кахлон.
 Intel влага $5 милиарда в бизнеса си в Израел
Intel влага $5 милиарда в бизнеса си в Израел

Над $800 млн. от тях ще отидат при локални компании

Новината е развръзката на уговорката, който пое Intel през миналата година. А той бе, компанията да вложи 18 милиарда шекела ($5 милиарда), с цел да модернизира към този момент съществуваща фабрика в южния израелски град Кирят Гат в интервала 2018-2020 година. Част от съглашението е и по-голям дял от поръчките да бъдат възлагани на локални снабдители.

Споразумението може и да освободи компанията от някои данъчни отговорности към израелската страна.

От Intel обаче са отказали да издадат повече детайлности по договорката. От компанията са съобщили, че ще показват бизнес проект на държавното управление на Израел за продължение на вложенията в индустриалния обект.

Основана в Санта Клара, Калифорния, Intel, е един от най-големите работодатели и експортьори за Израел, където се развиват значима част от най-новите технологии на компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР