Производителят на чипове и телекомуникационно оборудване Qualcomm обяви в сряда,

...
Производителят на чипове и телекомуникационно оборудване Qualcomm обяви в сряда,
Коментари Харесай

Qualcomm прибира 4,5 млрд. долара от споразуменито с Apple

Производителят на чипове и телекомуникационно съоръжение Qualcomm разгласи в сряда, че вследствие на съглашението с Apple ще получи еднократно заплащане в размер на 4,5 - 4,7 милиарда $ в границите на идващото тримесечие, оповестява New York Times.

Миналия месец Qualcomm и Apple сложиха завършек на огромен патентен спор, който стартира, откакто софтуерният колос заведе дело против производителят на чипове с обвиняване за несправедливи практики при лицензирането на патенти за 1 милиарда $ и ескалира, когато Qualcomm подаде противоположен желае за 7 милиарда $. В завършек на сметка двете компании подписаха съглашение, което включва шестгодишна договорка за доставка на чипове, както и въпросното еднократно заплащане.



Това е страхотна вест за Qualcomm. Според компанията то ще докара до доходи от сред 4,7 милиарда и 5,5 милиарда $ още преди да бъде регистрирано самото постъпление през идващото тримесечие. Въпреки това, производителят на чипове предизвестява вложителите, че съглашението, което трансформира Qualcomm в единствения снабдител на 5G модеми за Apple поради отдръпването на Intel от този пазар, не значи, че това трансформира напълно бизнес картината. The New York Times отбелязва, че прогнозите на Qualcomm за третото тримесечие на 2019 година, които паднаха под предстоящите от анализаторите 5,29 милиарда $, " допускат, че лицензионните такси на Apple няма да усилят доста приходите на компанията, защото софтуерният колос би трябвало да получи противоположни, забавени по време на правосъдния спор, заплащания от страна на производителя на чипове”. Според Wall Street Journal пък Qualcomm предвижда прочут застой, до момента в който внедравянето на 5G инфраструктурата да доближи постоянни параметри.

Според оценката на Qualcomm през третото тримесечие компанията ще достави сред 150 и 170 милиона чипове за клетъчни телефони, което е с 25% по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Анализаторите чакаха към 180 милиона доставки за интервала, сочи изследване на FactSet. Компанията твърди, че това оттегляне се дължи основно на икономическия напън върху Китай и по-бавното от предстоящото внедряване на безжични технологии от последващо потомство. Тя обаче вижда забързване на темповете на интеграция на 5G мрежите в световен мащаб, което ще усъвършенства осезаемо цялостния ѝ бизнес в близко бъдеще.

Wall Street Journal обръща особено внимание, че постигнатото съглашение не значи, че всички практики на Qualcomm са признати за изцяло законни. Производителят на чипове е обект на продължаващо дело, заведено от страна на Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати, като решението се чака да излезе всеки миг.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР