Производителят на безалкохолни напитки Кока-Кола планира да инвестира 6 милиона

...
Производителят на безалкохолни напитки Кока-Кола планира да инвестира 6 милиона
Коментари Харесай

Инвестиции за €20 000 000: Толкова влага Кока-Кола в бизнеса си у нас до 2019-а

Производителят на безалкохолни питиета Кока-Кола възнамерява да влага 6 милиона евро в българския си бизнес в идващите 4 месеца, като до началото на 2019 година вложенията й у нас ще доближат 20 милиона евро.

Това разгласи изпълнителният шеф на " Кока-Кола ХБК България " Светослав Атанасов по време на особено коледно събитие, на което участваха сътрудниците на компанията в страната. От производителя пресмятат, че от навлизането на сдружението на българския пазар общо вложенията надвишават 550 милиона евро.

" Най-голям принос за обществото може да има, единствено когато бизнесът, общественият бранш, неправителствените организации и медиите обединят напъните си за качествена смяна в българското общество ", разяснява още Атанасов.

Междувременно изпълнителният шеф на дъщерната " Кока-Кола България " Стоян Иванов удостовери уговорката на компанията на световно равнище за понижаване на количеството захар и калориите в предлаганите артикули с 10%.

" Горди сме да обявим, че в България процентите ще бъдат 20 и по този начин на процедура всеки две от три наши питиета ще са нискокалорични ", изяснява той.

 Coca-Cola затваря фабрика в Германия и мести част от екипа й в София
Coca-Cola затваря фабрика в Германия и мести част от екипа й в София

Пряко заетите в България са 2 100

Междувременно преди два месеца стана ясно, че немското поделение на корпорацията възнамерява да затвори завода си във Ваймар и да реалокира част от екипа си в София. Тогава стана ясно, че в България ще дойдат чиновници от финансовия отдел, както и от отдел " Човешки запаси ".

Кока-кола стартира да развива активност у нас през 2002 година. В момента компанията има два центъра за произвеждане на безалкохолни питиета и минерална вода в Костинброд, където работят над 200 души. Компанията има и два центъра за споделени услуги в региона на осведомителните технологии, финансите и човешките запаси.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР