Производителят на автомобили Hyundai приключил сделката за придобиване на завода

...
Производителят на автомобили Hyundai приключил сделката за придобиване на завода
Коментари Харесай

Hyundai купи завода на General Motors в Санкт Петербург

Производителят на коли Hyundai завършил договорката за придобиване на завода на General Motors в Санкт Петербург. Времето за пускане на производството обаче към момента не е несъмнено. Това разгласи ръководителят на PR отдела на  " Hyundai Motor CIS " Юлия Тихонравова, представена от. 

" Още един път желаеме да подчертаем, че заради сложната обстановка, обвързвана с пандемията, е рано да се приказва за някакви съответни дати за започване на производството ", отбеляза Тихонравова.

От Hyundai не разкриха финансови подробности за договорката, нито плановете на компанията за обекта.

Производителят на коли кандидатства за закупуване на завода пред Федералната антимонополна работа (ФАС) на 10 юли, а месец по-късно заявката беше утвърдено.

Както вестник " Комерсант " написа, базирайки се на източници, при положение на покупка на предприятието, Hyundai може да трансферира там производството на някои модели, които се вършат в завода " Автотор " в Калининград.

Заводът на General Motors е открит в Санкт Петербург през 2008 година, а инвестицията в плана е оценена на Щатски долар 300 млн. През 2015 година заводът създава Chevrolet Cruze и Opel Astra, също по този начин прави SKD-монтаж на Chevrolet Trailblazer, Chevrolet Tahoe, Chevrolet Captiva и няколко модела Cadillac. На 1 юли 2015 година GM изцяло спря завода и провали производството в съветския обект. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР