Производителят на акумулатори "Монбат" АД се отказа от покупката на

...
Производителят на акумулатори "Монбат" АД се отказа от покупката на
Коментари Харесай

Монбат се отказа от сделка в Тунис

Производителят на батерии "Монбат " АД се отхвърли от покупката на контролния пакет акции в тунизийската "Асад Груп ", оповестиха от компанията.

В хода на последната фаза на провеждания дю дилиджънс за оценка на финансовото и правното положение на L’accumulateur Tunisiene Assad са били открити настъпили след това в действителност условия, които биха усложнили достигането на в началото предстоящата добавена стойност от договорката. А това би нараснало равнището на корпоративния и оперативния риск за "Монбат ". С оглед на опазване на признатите капиталови параметри и действайки като поръчител за ползите на акционерите и облигационерите си, "Монбат " ще продължи вложенията си селективно и с фокус върху тези настоящи бизнес планове, които дават най-хубаво съответствие сред възвръщаемост и действен риск.

Другите планове, финансирани посредством емисията от корпоративни дългови бумаги, се реализират според предварителния проект.

През август предходната година от "Монбат " оповестиха, че са подписали писмо за желание с главните акционери на общественото сдружение от акумулаторния бизнес в Тунис - Assad, за покупката на мажоритарния дял от капитала на компанията. Продукцията й се предлага в редица браншове - автомобилната промишленост, морското мореплаване, слънчевата сила, компютърните технологии и телекомуникациите. Фирмата продава продукцията си в страните от Европейски Съюз, Африка, Близкия изток и Индия, което съответствува с бизнес тактиката на "Монбат ".

Тунизийската компания има взаимно сдружение с американския водач в производството на акумулатори Enersys, която пък е притежател на едноименния цех за промишлени акумулатори в Търговище.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР