Производителят е намалил поръчките, твърди китайски източникHuawei е намалил поръчките

...
Производителят е намалил поръчките, твърди китайски източникHuawei е намалил поръчките
Коментари Харесай

Foxconn спрял редица линии за Huawei смартфони

Производителят е понижил поръчките, твърди китайски източник

Huawei е понижил поръчките за произвеждане на смарт телефони, твърди китайски източник (снимка: CCO Public Domain)

Китайският софтуерен колос Huawei, чиито устройства са в центъра на комерсиална та война сред Съединени американски щати и Китай, понижава поръчките за сглобяване на нови телефони, заяви локалното издание „ The South China Morning Post ”.

Според източници на медията, тайванският контрагент Foxconn е спрял някои индустриални линии за сглобяване на смарт телефони Huawei, откакто компанията от Шънджън е понижила поръчките. Foxconn създава устройства и за доста други огромни компании, включително Apple и Xiaomi.

След като президентът Доналд Тръмп разгласи „ изключителна обстановка в страната ” за отбрана на мрежите на Съединени американски щати от непознати технологии, Министерството на търговията сложи Huawei дружно с 68 дъщерни сдружения в черния лист „ Entity List ”, което означаваше и възбрана за закупуване на съставни елементи и технологии от американски компании.
още по тематиката
При по този начин развилите се събития Huawei трябваше да преразгледа задачата си да доближи първо място на пазара за смарт телефони през 2020 година, побеждавайки настоящия водач Samsung Electronics.

Понастоящем Huawei следи от близко обстановката, откакто управляващите на Съединени американски щати не разрешиха на американските снабдители да си сътрудничат с софтуерната компания от Шънджън, без да получат позволение, разяснява Чжао Минг, президент на марката Honor, който принадлежи на Huawei.

„ Във връзка с зародилата обстановка е прекомерно рано да се каже дали можем да реализираме задачата ”, споделя Чжао, отговаряйки на въпрос за възможностите на компанията да реализира проекта си за изпреварване на Samsung на пазара за смарт телефони през идната година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР