Производителността на здравите служители нараства с 20%, сочи проучване Правилното

...
Производителността на здравите служители нараства с 20%, сочи проучване Правилното
Коментари Харесай

Застраховател Грижата за здравето на служителите намалява заболеваемостта с 40 50

Производителността на здравите чиновници нараства с 20%, сочи изследване

Правилното ръководство на здравето на чиновниците в една компания понижава заболеваемостта с 40-50%. Това сочат данни от интернационално застрахователно проучване на английския осигурител Bupa. Броят на взетите болнични бележи спад с 20%, с съвсем една трета понижава и междинният период на краткотрайната неработоспособност, а продуктивността на труда на здравите чиновници нараства с 20%.
Според анализаторите на застрахователната компания, всеки пети началник е подготвен да съгласува със сътрудниците си ежедневна спомагателна 30-минутна отмора със здравословна цел: лека закуска, посещаване на стая за релакс, разходка или даже леки спортни занимания. Условието за използването на този половин час отмора е всички работни задания да бъдат изпълнени в период.
Други 50% от запитаните считат, че чиновниците би трябвало да избират здравословен метод за релакс отвън работното време.
17% са подготвени да дадат прочут работен таймаут, само че не повече от общо един час седмично. 13% са уверени, че чиновниците се възвръщат задоволително по време на обедната отмора.
От друга страна, 87% от чиновниците смятат, че работодателят би трябвало да бъде виновен за тяхното здравословно положение и физическата интензивност на работното място.
В предприятията от тежката индустрия 77% от ръководителите одобряват като своя отговорност здравето на служащите. За 20% тази грижа се показва в обезпечаване на работни облекла и принадлежности и в провеждането на инструктаж за техника на сигурността при работа. За 3% здравето на личния състав е отговорност на самите работещи.

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР