Производителността на интегрирания GPU ще превиши 1 TFLOPsЛаптопите на база

...
Производителността на интегрирания GPU ще превиши 1 TFLOPsЛаптопите на база
Коментари Харесай

Intel вдига графичната мощ на мобилните си процесори

Производителността на интегрирания GPU ще надвиши 1 TFLOPs

Лаптопите на база Intel ще получат съществено ускоряване на графичната продуктивност (източник: CCO Public Domain)

Новите 10-нанометров и мобилни процесори Ice Lake на Intel се чакат към края на годината. Те идват и с нов интегриран GPU от потомство Gen11 , който ще размени графичния блок Gen9.5 , предлагайки доста по-висока продуктивност.

Очаква се Intel да опише за опциите на новите си GPU по време на конференцията GDC 2019, която стартира на 18 март. Според източници от профилирани конгреси, усъвършенстваният GPU има два пъти по-висока продуктивност на такт, в съпоставяне със сегашната интегрирана графика на компанията.

Освен това в оптималната си настройка новите графични ядра ще съдържат 64 изпълнителни блока, или с 24 броя повече, в сравнение с в графиката от потомство Gen9.5. В допълнение, интегрираната Gen11 графика включва по-голям L3 кеш – 3MB. Става въпрос въпреки всичко за елементарен GPU, а не за линията Iris Pro.
още по тематиката
Като цяло, продуктивността ще надвиши 1 TFLOPS, което е доста положително достижение за интегрирана графика и се случва за първи път в мобилен GPU на Intel. За съпоставяне, AMD-базирана подпора Xbox One има GPU продуктивност 1,4 TFLOPs.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР