Производителките на петрол от ОПЕК и партньорите ѝ се разбраха

...
Производителките на петрол от ОПЕК и партньорите ѝ се разбраха
Коментари Харесай

Петролните цени нагоре-надолу след сделката за рекорден спад на добива

Производителките на нефт от ОПЕК и сътрудниците ѝ се схванаха дефинитивно за рекордно събаряне на производството на петрол с към 10 % в неделната нощ, само че все пак цените на суровината вървят нагоре-надолу в търговията при отварянето на тържищата и последващите покупко-продажби. Сред първичен растеж цената на сорта Брент дърпа още веднъж обратно,

Предпазливи остават прогнозите за отражението върху интонации международен пазар от предходната ценова война и спадналото търсене на горива поради пострадалия превоз и производства от разпространяването на ковид. Анализатори считат, че по-скоро резултатът ще е краткотраен. Очаква се обаче Канада също да предприеме ограничения в опит за стабилизиране на търговията.

Сделката към този момент бе оповестена в петък, само че оставаше разногласието за самостоятелните квоти. Мексико не бе съгласна да смъкна своя рандеман с 400 хиляди барела на ден. След като Съединени американски щати поеха за своя сметка 300 хиляди барела от това количество, Мексико се върна към договорката с квота за орязване от 100 хиляди барела.

Така общото редуциране на страните от петролния картел ще е 9.7 млн. барела, е финалното съглашение.

В ранната азиатска търговия сортът Брент нарастна с 39. на 100 до цена от 32.71 $ за барел, а американският лек нефт увеличи цената си с 6.1 % до 24.15 $ за барел. Часове по-късно в лондонската търговия обаче петролът още веднъж стартира да губи от цената си и Брент падна до 31.03 $ за барел, а американският лек нефт стигна равнища от от 22.80 $.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР