Производителите в страната поемат цялата тежест и всички процентни натрупвания

...
Производителите в страната поемат цялата тежест и всички процентни натрупвания
Коментари Харесай

Производители предупреждават за поскъпване на храната заради тока

Производителите в страната поемат цялата тежест и всички процентни натрупвания от горива ток, нови заплати, нови осигуровки, се отразява върху тях, разяснява пред Българска национална телевизия хлебопроизводителят Димитър Бакалов.

Той чака покачване в цените на хляба през пролетта и смята, че би трябвало министерството малко да промени дотациите, които са за българския народ.

Електроенергията не е 100% от всички разноски и е по-малко от 10%, най-малко в нашия отрасъл, само че има доста знаци, които сензитивно оказват въздействие на цената, разяснява ръководителят на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров.

Потребителите у нас би трябвало да поддържат българското произвеждане в изискванията на тежка конкуренция. Има разнообразни контракти с доставчиците на електрическа енергия и всеки от тях дефинира цената и периодите за нейното осъществяване в съответен интервал, добави Зоров.

Няма да има покачване в цените на месото, добави месопроизводителят и месопреработвател Вихрен Димитров. Според него, огромният проблем е ниската покупателната дарба на популацията, ниските приходи и неправилната търговия.

Неговата компания за месопроизводство и преправяне не работи с огромните търговски вериги, които единствено в България не играят по европейските правила, разяснява Димитров.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР