Производителите в Китай, изправени пред търговските бариери, издигнати от президента

...
Производителите в Китай, изправени пред търговските бариери, издигнати от президента
Коментари Харесай

Китайските компании използват всяко свое оръжие, за да оцелеят в търговската война

Производителите в Китай, изправени пред комерсиалните бариери, издигнати от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, употребяват всевъзможни ходове, с цел да задържат задграничните си клиенти - отстъпки, данъчни облекчения, понижение на работната мощ и даже, от време на време, пренасяне на производството в чужбина, споделя Reuters в собствен материал.

Митата, които Вашингтон и Пекин вкараха, костват скъпо на доста. Март донесе обаче някои окуражаващи вести за производителите. Индустриалното произвеждане в Поднебесната империя се повиши с най-бързия си ритъм от средата на 2014 година насам, а износът се възвърне до равнища, надхвърлящи упованията. Растежът на брутния вътрешен артикул също изненада икономистите позитивно.

Но въпреки всичко производителите, които зависят главно от американските продажби, към момента са в нежелана обстановка. По време на панаир, извършен предходната седмица, те описват, че ще се нуждаят от помощ, в случай че Пекин и Вашингтон не реализиран договорка.

Botou Golden Integrity Roll Forming Machine Co е изгубила част от американските си клиенти поради митата. Сега компанията, която създава железни скелета и други, предлага 8 % отстъпка. " Трябва да им дадем отстъпка, тъй като те заплащат високи мита ", споделя Хоуп Хо, чиновник на компанията.

Cixi Fushi Machinery Co, която създава лагери, дава на дългогодишните си клиенти сред 3 и 5 % отстъпка. Но това се оказва незадоволително, по тази причина компанията стопира работата на производодствена линия, която генерира $30 000 месечно.

Увеличение на цените

Базираната в Калифорния ACOPower е нараснала цените с сред 10 и 15 % на някои от създадените в Китай хладилници. " Нямаме избор. Трябваше да увеличим цената ", споделя създателят Джефри Танг. По думите му, портативните хладилници, които получават сила от слънчеви панели, не могат да бъдат създавани на налични цени в други страни.

Но в случай че Съединени американски щати и Китай не реализиран комерсиално съглашение и митата се повишат даже повече, това може да се промени. " Може би ще пренасяме всички съставни елементи във Виетнам, където те ще бъдат сглобявани ", позволява той.

Aufine Tyre предходната година наели и напълнили склад в Калифорния в очакване на митата. Компанията скоро ще отвори и цех за гуми в Тайланд.

Обменният курс също има значение

Компанията Smarteye има и своите терзания по отношение на наемите и цената на труда, които в последна сметка са довели до понижаване на личния състав. Преди въвеждането на митата един $ е коствал 6,9 юана, а в този момент е 6,7. Притеснението е, че ще бъде достигнато и равнище от 6,5.

Anhui Light Industries International Co, която създава необятна гама артикули, декларира, че е изгубила над $140 милиона поради митата. И въпреки всичко представителят на компанията Хан Генг е оптимистично надъхан за края на комерсиалната война. " Тя не е добра нито за Америка, нито за Китай ", споделя той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР