Производителите ще трябва да отговарят на нови по-строги цели, определени за средни

...
Производителите ще трябва да отговарят
на нови по-строги цели, определени за
средни
Коментари Харесай

Нов регламент на Европейския съюз определя стандартите за емисиите на CO2 за новите леки автомобили и микробуси

Производителите ще би трябвало да отговарят на нови по-строги цели, избрани за средни излъчвания на нови коли и микробуси, регистрирани през дадена календарна година.

До 2025 година производителите ще би трябвало да намалят излъчванията за целия си автопарк с 15% както за коли, по този начин и за микробуси, спрямо равнищата от 2021 г. До 2030 година те ще би трябвало да достигнат намаление с 37,5% за коли и 31% намаление за микробуси.

Регламентът също по този начин включва механизъм за стимулиране по-широкото приемане и разпространение на транспортни средства с нулеви и ниски излъчвания.

„ Новият правилник ще понижи разходите за ползване на гориво за потребителите и ще засили конкурентоспособността на автомобилната индустрия в Европейски Съюз, като същевременно ще подтиква заетостта и ще допринесе за постигането на ангажиментите на Европейски Съюз според Парижкото споразумение “, се отбелязва в изявление на Европейски Съюз.

Новите правила плануват равномерен преход към подвижност с нулеви излъчвания, позволявайки задоволително време за преквалифициране на служащи в автомобилния бранш и изпращане на ясен сигнал до евентуални вложители в инфраструктурата за зареждане и презареждане екомепесетата.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР