Производителите ще трябва да намалят емисиите от 130 до 95

...
Производителите ще трябва да намалят емисиите от 130 до 95
Коментари Харесай

VW и FiatChrysler може да бъдат глобени с над 2.5 млрд. евро, ако не намалят емисиите

Производителите ще би трябвало да понижат излъчванията от 130 до 95 грама на километър.

© Fabian Bimmer Volkswagen и FiatChrysler може да бъдат санкционирани с общо с над 2.5 милиарда евро, демонстрира изследването Global Automotive Outlook на консултантската компания AlixPartners. Санкциите ще бъдат наложени, в случай че автомобилните производители не съумеят да изпълнят задачите на Европейския съюз за понижаване на нездравословните излъчвания в интервала 2021-2030 година

Рамката цели понижаване на излъчванията на парникови газове до 2030 година с 40% по отношение на равнищата от 1990 година От 2021 година разпоредбите на Европейския съюз ще изискват от автомобилните производители да понижат въглеродния диоксид (СО2) от 130 до 95 грама на километър.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Прогнозите на AlixPartners се базират на данни за замърсяване с нездравословни газове от края на 2017 година, само че от този момент до момента много от огромните автомобилни концерни са понижили излъчванията на СО2 в атмосферата посредством увеличени продажби на електрически и хибридни транспортни средства.

Трудности при осъществяването

Проучването демонстрира проблемите при създаване на технология, която да понижи нездравословните излъчвания при колите.

Автомобилният производител Volkswagen има максимален пазарен дял в Европа и надлежно е заплашен от най-големите санкции в размер на 1.83 милиарда евро. Компанията съобщи, че възнамерява да съблюдава европейските правила и за задачата ще стартира всеобщо произвеждане на електрически коли през 2020 година

" Когато изграждаш по-тежки коли и имаш огромен пазарен дял от дизелови мотори, би трябвало да предприемеш ограничения, в случай че искаш да избегнеш вероятните санкции ", споделя Елмар Кадес, ръководещ шеф на AlixPartners.

FiatChrysler от своя страна ще преследва най-евтиния вид за съблюдаване на разпоредбите, стъпка, която може да включва заплащане на санкции в размер на 746 млн. евро. Проучването добавя, че Volvo и Toyota са единствените, които не са изправени пред заплахата от наказания.

Пазарът в застой

Според AlixPartners продажбите на коли ще са в застой или ще понижават през идващите три години. Това ще се отрази на облагите на доставчиците и производителите, изключително на тези, които създават по едно и също време електрически коли и такива с вътрешно горене.

Проектирането и построяването на двата типа леки коли по едно и също време коства на автомобилостроителите 2.3 милиарда $ годишно, сочи изследването.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР