Производителите се опитват да получат правителствени помощиВсички страни отбелязват двуцифрен

...
Производителите се опитват да получат правителствени помощиВсички страни отбелязват двуцифрен
Коментари Харесай

Нокаут за автопазара у нас и в Европа

Производителите се пробват да получат държавни помощи Всички страни означават двуцифрен спад на продажбите

Автомобилният пазар в Европа е траял спада си през април, свивайки се със 76,3 на 100 на годишна основа поради последствията, породени от карантинните ограничения в битката против разпространяването на ковид.
Април - първият цялостен месец с въведени ограничавания, докара до най-силния месечен спад в търсенето на коли, откогато се води такава статистика.
Всеки от 27-те пазара в Европейски Съюз означи двуцифрен спад през април, само че Италия и Испания претърпяха най-големи загуби, като регистрациите на нови коли спаднаха надлежно с 97,6% и 96,5%.
От януари до април 2020 година търсенето на нови леки коли в Европейски Съюз се сви с 38,5% поради въздействието на ковид върху резултатите от март и април.
Регистрациите на нови коли през март спаднаха с 55,1 на 100.
В България през април тази година са продадени 824 нови коли спрямо 3008 през април предходната година, което е спад със 72,6 на 100.
За поощряване на продажбите автомобилостроителите и подизпълнителите се пробват да получат нови държавни помощи, каквито бяха наградите за закупуване на кола, въведени след финансовата рецесия през 2008-2009 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР