Производителите на ваксина срещу коронавирус, разработена от Оксфордския университет и

...
Производителите на ваксина срещу коронавирус, разработена от Оксфордския университет и
Коментари Харесай

Производителите на ваксина срещу коронавирус ще доставят над 60 милиона дози

Производителите на ваксина против ковид, създадена от Оксфордския университет и създадена от „ AstraZeneca ”, възнамеряват да обезпечат на европейските консуматори първите 60 милиона дози до края на тази година. Това заяви пред ТАСС Матео Лигуори - един от ръководителите на италианската компания Irbm.
Тази ваксина е считана за една от най-перспективните в битката против болестта и стана мотив за горделивост за италианската просвета, защото най-важният съставен елемент от нея – аденовирусният вектор, т.е. механизма за доставка на вируса до клетката, е създаден и възложен точно от тази компания.
Целта на основателите на имунизацията е да произведат огромно количество за малко време. За Европа се чака да бъдат доставени 60 милиона дози до края на годината, а през първото тримесечие на 2021 година броя да бъде 400 милиона, съобщи Лигуори. Очаква се имунизацията да бъде записана през септември – октомври и незабавно по-късно да се изиска позволение за производството ѝ.
Засега тази ваксина е единствено претендент, тъй като следва дълъг и сложен път за нейното утвърждение.
В компанията са обнадеждени от резултатите от първия стадий на клиничните тествания, които демонстрират добра реакция на имунитета.
По информация на учените, пробната ваксина против ковид на университета в Оксфорд е безвредна и генерира мощен имунен отговор у доброволците. Те се надяват тя да способства за преустановяване на пандемията.
Британско-шведската фармацевтична компания „ AstraZeneca ” стартира производството ѝ още през април, а все още е осигурила задоволително индустриални мощности по целия свят, с цел да създаде повече от 2 милиарда дози от препарата, в случай че той се окаже задоволително сполучлив.
Вижте още:
Ваксината на Оксфордския университет против ковид се изпитва първо в ЮАР
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР