Производителите на стомана в цяла Европа съкращават дейността си, защото

...
Производителите на стомана в цяла Европа съкращават дейността си, защото
Коментари Харесай

Производство в риск: Заводите за стомана в Европа не издържат на цените на тока

Производителите на стомана в цяла Европа редуцират активността си, тъй като не могат да устоят на рекордните цени на електрическата енергия. Според специалистите доста скоро това ще има отрицателни резултати върху цялата стопанска система на Стария континент.

Производителите на метал от Испания до Германия стартират да забавят или даже изцяло да стопират производството си, защото по-високите разноски, поради военните дейности в Украйна вършат производството неустойчиво, написа Bloomberg. Вече са наранени огромен брой компании, в това число колоси като Acerinox SA, Salzgitter AG и Liberty Steel.

" Ситуацията е невъзможна ", разяснява Андрес Барсело, който е шеф на испанската индустриална група UNESID, която лобира цените на електрическата енергия и газа да бъдат отделени.
 Експерти: Европа ще заплати през 2022 година най-високата сметка за електрическа енергия до момента
Експерти: Европа ще заплати през 2022 година най-високата сметка за електрическа енергия до момента

Това ще предизвика повишаване на цените на доста артикули и ускорение на инфлацията

Средната цена на електрическата енергия за ден напред в Испания тази седмица скочи до съвсем €545 за мегаватчас, което е над два пъти повече от единствено преди две седмици. Този тип напън върху разноските се отразява в цяла Европа. На този декор Кремъл акцентира, че премисля своя експорт на газ, наказвайки енергоемките промишлени компании.

От Acerinox обявиха, че към този момент са затворили отчасти един цех в Кадис, в южната част на страната, където е спряло производството на неръждаема стомана. Говорител на компанията разяснява, че другите две подразделения може да спрат да работят през идващите няколко дни.

В Германия Salzgitter понижи интервенциите си по размразяване в завода си в Пайне, а английският производител Liberty Steel спря производството на стомана в завода си в Родърам.

Референтните цени на строителната стомана се покачиха до рекордни равнища в Европа тази седмица, защото търговците се подготвяха за прекъсване, което ще ограничи доставките.

По-високите цени на стоманата ще нанесат сериозен удар върху производителите и строителните компании, които регистрираха внезапен растеж предходната година. Пазарът към този момент се пробва да размени метал, изгубен от прекъсването на фабрики в Украйна, както и съветския експорт, който е блокиран от наказания.
 Съединени американски щати и Япония ще понижат митата от вноса на японска стомана, поради високите цени
Съединени американски щати и Япония ще понижат митата от вноса на японска стомана, поради високите цени

От времето на президента Доналд Тръмп Япония е с наложени спомагателни мита в размер на 25 процента
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР