Производителите на смартфони със сигурност биха били щастливи да сменяте

...
Производителите на смартфони със сигурност биха били щастливи да сменяте
Коментари Харесай

Как да изберем оптимален смартфон



Производителите на смарт телефони сигурно биха били щастливи да сменяте устройството си с всеки нов модел. Ако обаче не сте запалянко, а разглеждате тези устройства като инструмент (за работа, селфита, игри и т.н.) то евентуално по-скоро се оглеждате за най-удачния баланс сред и благоприятни условия и цена – смарт телефон който да ви прослужи да вземем за пример три години, без да остарее още в средата на първата.

Но по какъв начин да си изберем устройство, което в течени на дълъгия интервал на употреба да продължава да ни радва, да е задоволително чевръст и да дава отговор на актуалните действителности? В този материал са събрани препоръки за това по какъв начин да си изберете най-благоприятен Android смарт телефон.

Прочетете още: Смартфоните повреждат душевното здраве на младежите

Коя версия на Android да изберем?

Като начало, поинтересувайте се с коя версия на операционната система идва устройството. Имайте поради, че по-малките производители постоянно не оферират обновявания на софтуера за своите артикули. Т.е. оставате вечно с тази, с която се е появил на пазара. Например сега, към края на 2017 година, доста не доста известни китайски марки се оферират с Android 6 Marshmallow или даже по-стара. Т.е. някои са повече от две генерации обратно по този индикатор. След някоя друга година те ще наподобяват напряко архаични.

По-едрите производители, като предписание, обновяват продукцията си, въпреки че това не е твърдо предписание. Ако даден модел към момента не е получил Android 7 Nougat, то едва ли бихте могли да очаквате нов ъпдейт. В подобен случай предлагаме да разгледате друго предложение.

Ако смарт телефонът е с Android 7 или последния Android 8 Oreo, то евентуално ще можете да разчитате на 2-3 години програмна новост. На тези версии на Оценка за съвместимост ще работят всички нови услуги на Гугъл, както и приложенията от онлайн магазина на компанията.

Как да се ориентираме при екраните?

Тук незабавно ще кажем, че си коства да обърнете внимания на набиращия известност формат 18:9 (или 2:1). Моделите с такова отношение на страните на са чак толкоз доста, само че броят им пораства. Появяват се и бюджетни оферти. Именно този формат ще стане преобладаващ през идните години, което значи, се наличието и приложенията ще се приспособява за такива екрани. Разбира се 16:9 екраните няма да изчезнат. Но въпреки всичко, избирайки си перспективно устройство е добре да гледате към така наречен безрамкови апарати. Под този термин нормално се крият точно устройствата с 18:9 екран.

Няма да се стопираме детайлно на разграничителната дарба – тя мощно зависи от цената на продукта. Не можем да не отбележим обаче, че в последно време все по-голяма известност получават приложенията и услугите, употребяващи виртуална действителност. Ако възнамерявате да употребявате устройството си за VR, то е добре разграничителната дарба на екрана да е най-малко 1080 пиксела по широчина. В противоположен случай изображението ще е прекомерно зърнисто.
Micro USB или Type-C?

Спокойно може да се твърди, че ерата на Micro USB си отива. Това обаче не значи, че нещата ще се трансформират внезапно, въпреки всичко още излизат устройства с подобен конектор, изключително в по-базовия сегмент. Според нас, в случай че бюджетът ви не е извънредно стеснен, е добре да се ориентирате към USB Type-C.

Кабелите за новия стандарт към момента са по-скоро необичайност, само че това бързо ще стартира да се трансформира. На пазара ще излизат от ден на ден Type-C колонки, акумулатори и други аксесоари. В последна сметка след няколко години Micro USB ще се трансформира в екзотика.

1 2
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР