Производителите на продукти за бита - от еднократните пелени Pampers

...
Производителите на продукти за бита - от еднократните пелени Pampers
Коментари Харесай

Натискът върху мултинационалните компании да заемат позиция срещу инвазията в Украйна се засилва

Производителите на артикули за бита - от еднократните пелени Pampers до сапуна Dove, вървят по тъничък лед, продължавайки да продават продуктите си в Русия. Натискът върху мултинационалните компании да заемат позиция против нашествието в Украйна се ускорява.

McDonald`s заяви във вторник, че затваря заведенията за хранене си в Русия, в това число емблематичното заведение на площад " Пушкин " в Москва. Pepsi, Coca-Cola и Starbucks също стопираха продажбите на най-известните си артикули в Русия.

Но най-големите международни производители на пакетирани хранителни артикули и домашен артикули се бавят спрямо други компании - да вземем за пример, предлагащите финансови услуги; търговците на петрол и газ и търговци на дребно, които се отдръпнаха напълно от Русия, споделя организация " Ройтерс ".

Аргументът им е, че елементарните руснаци разчитат на техните артикули.

Procter & Gamble и Unilever обявиха тази седмица, че не престават да продават съществени артикули в Русия, само че приключват всевъзможни нови финансови вложения и към този момент не популяризират в страната. Unilever спря целия импорт и експорт на артикули.

В сряда Nestle последва образеца им, спирайки вложенията в страната, откакто преди този момент приключи и рекламата. Danone също предприе сходни дейности.

" Признавам, че се задействаха ", споделя Джефри Зоненфелд, професор в Йейлската школа по мениджъмънт, който следи дейностите на огромните компании за евакуиране от Русия. " Колкото по-всеобхватно е изтеглянето, толкоз повече се усилват опциите за международен мир. Зоненфелд прибавя, че опитът да се сведат до най-малко вредите за съветския народ е " неточност ". " Няма приблизително състояние ".
Mondelez International - производителят на шоколада Cadbury, както и Kimberly-Clark, която създава еднократните пелени Huggies, към момента не са оповестили проекти да лимитират производството си в Русия. " Не става дума за облаги ", сподели Кейти Денис, представител на Асоциацията на потребителските марки, комерсиална група, която съставлява в това число P&G и Mondelez. " Въпросът е ще продължите ли да произвеждате неща, от които хората се нуждаят? Има разлика с активността на фирмите, които напуснаха по-рано. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР