Производителите на плодове и зеленчуци ще могат да се възползват

...
Производителите на плодове и зеленчуци ще могат да се възползват
Коментари Харесай

Бюджетът за инвестиции в овощарството и зеленчукопроизводството се увеличава 4 пъти

Производителите на плодове и зеленчуци ще могат да се възползват от 4 пъти по-голям бюджет през 2020 година по схемата „ Помощ за вложения в материални активи в аграрни стопанства, свързани с първично произвеждане на растениевъдна земеделска продукция ”. През 2019 година в направлението беше разпределен запас от 3,6 млн. лева За актуалната бюджетът е повишен на 18,6 млн. лева

Земеделските производители ще могат да аплайват за подкрепяне по схемата от 3 до 28 февруари 2020 година Документи ще се одобряват в регионалните дирекции на Държавна фирма „ Земеделие “.

Помощта покрива до 50% от допустимите разноски за вложения за такава техника, само че не повече от 120 000 лв.. Тя се дава под формата на финансова дотация за закупуване на машини, съоръжение и линии за подготовка, изстудяване и предпазване при производството на лична първична земеделска продукция. По предложение на браншовите организации в бранш „ Растениевъдство ” обсегът на схемата е уголемен, като се включват и машини, съоръжение и уреди за отбрана от слана и градушки.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР